10 oktober: Harriet Martinson i Sollentuna

Harriet Martinson. Foto från Stallbackens vänners hemsida.

Harriet Martinson. Foto från Stallbackens vänners hemsida.

Föreningen Stallbackens vänner i Sollentuna anordnar den 10 oktober ett framträdande av Harriet Martinson. Ur programpresentationen: ”Harriet Martinson kommer för alltid att vara dotter till en pappa, poeten och nobelpristagaren Harry Martinson. Harriet berättar bland annat om upprinnelsen till rymdeposet Aniara, när fadern upptäckte Andromedanebulosan i sin stjärnkikare.

I skolan minns hon hur skönt det var, så länge de inte visste vem hennes pappa var. Sedan fick hon springa med ideliga bud från svenskläraren till sin far.

Hon har ärvt pappans kärlek till skolan. För det föräldralösa fattighjonet Harry blev skolan ett hem och särskilt ett par lärare styrde in hans liv till den skaparkraft som bland mycket annat resulterade i ”Aniara”, framröstad som 1900-talets största verk i Sverige, näst efter Mobergs utvandrarepos.”

 

STALLBACKENS VÄNNER

Förenar konst, samhälle och debatt för ett rikare kulturliv

Stallbackens vänner är föreningen som främjar Edsbergs slottsområdes naturliga förutsättningar som mötesplats. Här berikas fritidsverksamhet, konst och samhälle genom att verka för ständig förnyelse och utveckling.

Sedan 2011 har Stallbackens vänner vidgat området för sin verksamhet, med ambitionen att stimulera lokal kulturdebatt, liksom kommunens och föreningslivets fortsatta satsningar på kultur i hela Sollentuna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *