15 mars är Aniara-kväll på Bonniers konsthall

Bonniers konsthall gör en rejäl Aniara-satsning denna vår. Utställningen heter Lost in space, vilse i rymden.

Från konsthallens hemsida: ”Den skotska konstnären Susan Philipsz skulpterar med ljud. Med sin egen röst eller med instrument skapar hon arkitektur av ljud i utställningsrummen. Som 2017 års gästkonstnär på Bonniers Konsthall har hon valt att utgå från rymdoperan Aniara för att skapa en ny ljud- och filminstallation.

Utställningen visas 22 feb – 7 maj på Bonniers Konsthall. Bild från inspelningen av A Single Voice, 2017, ett av verken i utställningen Lost in Space.
Fri entré!
Foto: Daniel Boder

Onsdagskväll på Bonniers Konsthall
Välkommen på onsdagskväll på Bonniers Konsthall! Med utgångspunkt i Susan Philipsz utställning bjuder vi in till en programserie om tre delar, där musik och diskussioner står i fokus.

Onsdag den 15 mars sparkar vi igång den första delen i serien, Aniara – tiden, rummet och minnet. Det blir en helkväll med samtal och musik kring Harry Martinsons rymdberättelse Aniara som avslutas med klubbmusik av Fabian Bruhn från Aniara Recordings. Medverkar gör litteraturprofessorn Johan Stenström samt konstnärerna Pella Kågerman och Hugo Lilja som just nu spelar in långfilmen Aniara.

Köp din biljett till kvällen här!

Passa även på att kolla in del två och tre av vår serie onsdagskvällar – Modernisten Blomdahl och konstlivet som hålls 5 april och Rymden i konsten och konsten i rymden den 26 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *