Bokmässan 2017 är igång

Mässbesökarna uppmanas att tycka till om den kommande årsbokens omslag. Årsboken presenteras vid ett föredrag på söndagen.

Harry Martinson-sällskapet är som seden bjuder åter på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

Vi delar monter med Saljesällskapet i den del av mässhallarna där de litterära sällskapen håller till. Sven Edvin Salje kom från samma trakt i Blekinge som Martinson och även om de båda författarna utvecklade varsin distinkt författarröst, har de i alla fall ursprungsgeografin gemensam.

Harry Martinson-sällskapet presenterar i år en trevlig utställning som är resultatet av en sjätteklass’ Martinson-studier. Det är 6A i Flatåskolan som har närstuderat Martinson som naturpoet och eleverna har själva fått skapa texter och bilder.

Vidare genomför vi en ovanlig omröstning, där mässbesökare har möjlighet att tycka till om vilket av fyra föreslagna omslag som ska pryda nästa årsbok ”Doris lever!”.

Självklart bjuds också ett antal föredrag. Odd Zschiedrich från Svenska Akademien anknyter till ett av Bokmässans teman, bildning, och talar på fredagen om Harry Martinson och bildning. På lördagen talar Ingrid Nettervik om ”Kampen för friheten. Martinson, Moberg och Lagerkvist”.

Den nya årsboken ”Doris lever!” kommer att presenteras av sällskapets tidigare ordförande Åke Widfeldt på söndagen.

Varmt välkomna att besöka oss och delta i sällskapets aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *