Litteraturrunda i Skåne med Martinson-arrangemang

Nässelslingan i nordöstra Skåne, en del av Harry Martinsons barndomslandskap.

Nässelslingan i nordöstra Skåne, en del av Harry Martinsons barndomslandskap.

Helgen den 27-28 april genomförs en litteraturrunda i Skåne, allt enligt modell från den sedan länge etablerade konstrundan. Ett av arrangemangen genomförs söndagen den 28 april och har Martinson-prägel. Det är Solvig Oredsson, Oppmanna-Vånga hembygdsförening och Johnny Karlsson, Harry Martinson- sällskapet som framträder.

Bakom Litteraturrundan står Författarcentrum Syd, med cirka 400 medlemmar i Skåne, Blekinge och Småland. Litteraturrundan kommer att äga rum på många olika platser i Skåne och omfattar bokbord, uppläsningar, författarframträdanden och att allmänheten ska kunna göra hemmahosbesök hos en del författare.

Det nämnda Martinson-arrangemanget har fått rubriken Harry som coach? – Kan det gå an för dagens människor?

Arrangörerna skriver: Kom och prova på! Vandra i författarens fotspår på en del av Nässelslingan! Vägvisare på vandringen är Johnny Karlsson, Harry Martinson-Sällskapet och Solvig Oredsson, lokalhistoriker och värd på Nässelslingan. Vandringen, ca 3 km, går genom växlande natur med täta stopp i skogens gläntor med smakprov på Harry Martinsons rika litteratur. Nobelpristagare i litteratur 1974 ”för ett författarskap som fångar daggdroppen och speglar kosmos”, – en världsnomad, realist och visionär som inbjuder till hisnande resor! Utåt såväl som inåt. Efter vandringen finns ett utbud av naturens lokala läckerheter till självkostnadspris, bokförsäljning, boklotteri och tipsrunda. Fortsätt sedan med en tur längs Nässelslingan på egen hand!
Tid: 11-15 (samling kl. 11.00 för vandring)
Kostnad: Fri entré
Var: Nässelslingan
Adress: Samling i Krogshult, 7 km norr om Arkelstorp, som ligger 2 mil norr om Kristianstad.Övrigt: Passar även barnvagnar. För trötta ben kan viss transport ordnas.
Mer info: www.appleblom.nuwww.hembygd.se/oppmanna-vanga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *