Harry Martinson-sällskapet på Bokmässan den 26 september

Rune Liljenrud till vänster i bild, berättar om andliga influenser i Harry Martinsons och i Sven Edvin Saljes verk. Här tillsammans med ordföranden i sällskapet. Åke Widfeldt.

Rune Liljenrud till vänster i bild, berättar idag på De litterära sällskapens scen om andliga influenser i Harry Martinsons och i Sven Edvin Saljes verk. Här tillsammans med ordföranden i sällskapet, Åke Widfeldt.

Intressant för dig som besöker bokmässan idag, lördag:

9.00 Mässan öppnar 

Harry Martinson-sällskapet välkomnar med bland annat halva priset för medlemskap som tecknas på mässan och försäljning av böcker. Missa inte den kritikerrosade ”Till Harry från… Dedikationer till Harry Martinson”. I den vackra boken får vi en inblick i Harry Martinsons stora nätverk av 1900-talsförfattare, både i Sverige och utomlands. Bland dem som har dedicerat böcker till Martinson finns såväl Karin Boye som Karl Gerhard! Se filmen om boken i rutan uppe till höger på sidan.

11.15 i sällskapets monter B08:82. Presentation av den nya årsboken.

12.30 På De litterära sällskapens scen:

14.15 i sällskapets monter B08:82:

 • Om glädjen att få rota i andras bibliotek

  Johnny Karlsson, räntmästare i Harry Martinson-sällskapet, presenterar ett antal intressanta dedikationer till Harry Martinson, med anledning av Harry Martinson-sällskapets årsbok 2014 ”Till Harry från… dedikationer i Harry Martinsons bibliotek”. Flera uppseendeväckande kopplingar till 1900-talets mest omtalade svenska och nordiska kulturpersonligheter kan förväntas.

15.30 i Göteborgs universitets monter B06:70:

 • Harry Martinsons Jonsered

  Den blivande nobelpristagaren Martinson arbetade några månader på Jonsereds fabriker. Det har satt sina spår i herrgården. Samtal mellan Harry Martinson-sällskapets ordförande Åke Widfeldt och Göteborgs universitets Anders Franck.

Och i morgon, söndag!

foredragsondag - 1

Dan Sjögren. Foto Ingemar Lönnbom.

 • Harry Martinson i paradiset

  söndag 27 september 2015, kl. 13:30: 

  Dan Sjögren, journalist, kritiker och mångårig medlem i Harry Martinson-sällskapet, filosoferar här över den dikt av Martinson som han ”nog tycker bäst om”.

 • Aniara: en seriebok om människan i tid och rum

  söndag 27 september 2015, kl. 16:00

  Ett samtal med Knut Larsson vars tolkning av Harry Martinsons rymdepos nu utkommer på Kartago Förlag. Knut Larsson visar i ord och bild arbetsprocessen med boken från dikt till bubbla.

Ny årsbok, Månader med Harry Martinson.

Kom och se sällskapets nya årsbok ”Månader med Harry Martinson”. Varje månad, året runt, publicerar Harry Martinson-sällskapet en kort text hämtad ur författarens rika produktion. Till denna fogas en personlig kommentar. I årsboken har sällskapet samlat ett stort antal sådana kommentarer, Harry Martinson sedd med olika ögon. Du som är medlem kan hämta boken direkt i montern. Om du blir medlem på bokmässan får du den med dig hem! Dessutom kan du köpa förra årets årsbok till starkt reducerat pris.

2 comments for “Harry Martinson-sällskapet på Bokmässan den 26 september

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *