Harry Martinson-sällskapet på Bokmässan 25 september

IMG_8359 kopiabearbIntressant för dig som besöker bokmässan idag, fredag:

9.00 Mässan öppnar (från kl 14.00 för allmänheten).

Harry Martinson-sällskapet välkomnar med bland annat halva priset för medlemskap som tecknas på mässan och försäljning av böcker. Missa inte den kritikerrosade ”Till Harry från… Dedikationer till Harry Martinson”. I den vackra boken får vi en inblick i Harry Martinsons stora nätverk av 1900-talsförfattare, både i Sverige och utomlands. Bland dem som har dedicerat böcker till Martinson finns såväl Karin Boye som Karl Gerhard! Se filmen om boken nedan.

15.00 Martinson och kinesisk kultur

Maiping Chen. Foto Anna Gustafsson Chen.

Maiping Chen. Foto Anna Gustafsson Chen.

De litterära sällskapens scen i B-hallen (nära Harry Martinson-sällskapets monter). Maiping Chen som har översatt Aniara och nu också Nässlorna blomma till kinesiska, samtalar här med akademiledamoten och Martinsonkännaren Kjell Espmark om kinesisk kultur. Maiping Chen har i år tilldelats Svenska Akademiens tolkningspris och Harry Martinson-sällskapets Klockrikestipendium.

Ny årsbok.

Kom och se sällskapets nya årsbok ”Månader med Harry Martinson”. Varje månad, året runt, publicerar Harry Martinson-sällskapet en kort text hämtad ur författarens rika produktion. Till denna fogas en personlig kommentar. I årsboken har sällskapet samlat ett stort antal sådana kommentarer, Harry Martinson sedd med olika ögon. Du som är medlem kan hämta boken direkt i montern. Om du blir medlem på bokmässan får du den med dig hem! Dessutom kan du köpa förra årets årsbok till starkt reducerat pris.

 • 15.00 Aniara i tolkning av Knut Larsson

  Harry Martinssons stora epos Aniara har här tolkats som tecknad serie. Kom och träffa mannen bakom bedriften: Knut Larsson (klicka på länken ovan för mera information)

Under lördag och söndag:

 • Månader med Harry Martinson – presentation av sällskapets nya årsbok

  lördag 26 september 2015, kl. 11:15

  Elisabeth Jonsson presenterar Harry Martinson-sällskapets årsbok 2015 som är klar lagom till Bokmässan. Den innehåller utvalda Martinson-texter som läsare gör sina egna personliga kommentarer till.

 • Aniara i tolkning av Knut Larsson

  lördag 26 september 2015, kl. 13:00

  Harry Martinssons stora epos Aniara har här tolkats som tecknad serie. Kom och träffa mannen bakom bedriften: Knut Larsson

 • Om glädjen att få rota i andras bibliotek

  lördag 26 september 2015, kl. 14:15

  Presentation av ett antal intressanta dedikationer till Harry Martinson, med anledning av Harry Martinson-sällskapets årsbok 2014 ?Till Harry från? dedikationer i Harry Martinsons bibliotek?. Den har…

 • Harry Martinsons Jonsered

  lördag 26 september 2015, kl. 15:30

  Den blivande nobelpristagaren Martinson arbetade några månader på Jonsereds fabriker. Det har satt sina spår i herrgården.

 • Harry Martinson i paradiset

  söndag 27 september 2015, kl. 13:30

 • Aniara: en seriebok om människan i tid och rum

  söndag 27 september 2015, kl. 16:00

  Ett samtal med Knut Larsson vars tolkning av Harry Martinsons rymdepos nu utkommer på Kartago Förlag. Knut Larsson visar i ord och bild arbetsprocessen med boken från dikt till bubbla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *