Väl mött i Ljungskile 8-10 maj 2015!

Ljungskile folkhögskola, platsen för vår årshögtid 2015.

Ljungskile folkhögskola, platsen för vår årshögtid 2015.

Nästa årshögtid kommer att förläggas till den vackert belägna Ljungskile folkhögskola söder om Uddevalla. Harry Martinson bjöds en gång dit av sin gode vän författaren Gunnar Edman som var lärare på skolan.

Vi startar redan på fredagkvällen den 8/5 med flera intressanta programpunkter och har sedan ett fullspäckat program på lördagen med föreläsningar av bl a författarna Ellen Mattson och Stefan Edman (son till Gunnar) och framträdande av musikern och läraren Jaap Knevel tillsammans med elever. Då kommer också Klockrikestipendiet att utdelas för fjärde gången och pristagaren (eller pristagarna) medverkar med ett programinslag. Harriet Martinson har dessutom lovat läsa sin pappas dikter vid olika tillfällen under högtiden.

Söndagen den 10 maj avslutas årshögtiden med en utflykt i södra Bohuslän under ledning av Stefan Edman och Jaap Knevel.

Vi genomför programmet i samarbete med Ljungskile folkhögskola och kan därför erbjuda en förmånlig kostnad för kost och logi. I god tid kommer det att finnas möjlighet att på vår hemsida www.harrymartinson.se anmäla sig och boka rum. Ett mera detaljerat program kommer också att snart finnas på hemsidan.

Vik redan nu helgen 8 – 10 maj för några härliga martinsondagar i Bohuslän!

Information om Ljungskile folkhögskola hittar du här: http://ljungskile.fhsk.se/

  • Ett tips: Varför inte förlägga en liten vårsemester till Göteborg och västkusten? Harry Martinsons födelsedag kommer traditionsenligt att firas på Jonsereds herrgård den 6 maj. Starta med att delta i denna högtidlighet, gör en paus i Göteborg och fortsätt sedan till Ljungskile på fredagen.

Blankett på papper

Program för Majdagarna 2015 – 8-10 maj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *