Årets nässelfrossa har inletts

Kulturveckan Nässelfrossa har nu inletts i Harry Martinsons barndomsbygd. Programmet till hela veckan hittar du här. Här nedan några av arrangemangen där Harry Martinsons liv och diktning är viktiga delar. OBS: för att boka biljett och se om det finns några platser kvar, gå till Nässelfrossas webbplats.

12:30  –13:30 Mån 23/6 Olofström Biblioteket

Ord äger vidd och når hamn Ett progran runt Harry Martinson, orden och språket. Utgångspunkter i Paradisdikter och Hällristningen ur boken Dikter om ljus och mörker. Illustreras med sång och musik av Trio RAO (från CD-skiva). Samtal mellan Ingemar Lönnbom och Åke Widfeldt.
Arrangör: Harry Martinson-sällskapet – Medarr: Olofströms bibliotek
15:00  –16:00 Mån 23/6 Komperskulla Ryssa-Pellens gård

Ängens rika ordflöde Med hjälp av Harry Martinsons rika texter njuter vi av den unika blomsterprakten på Komperskulla slåtteräng. Ivar Björegren och Åke Widfeldt guidar.
Arrangör: Harry Martinson-sällskapet
11:30  –12:30 Ons 25/6 Olofström Biblioteket

Dedikationers säregna ordval I Martinson-rummet finns en stor del av hans egen boksamling. Den rymmer överraskande titlar och säregna dedikationer. För dagen utökar vi med dedikationer från Martinson plus några nyfunna, unika böcker. Ja, till och med förfalskade Martinson-texter! Gunilla Aldén och Johnny Karlson guidar.
Arrangör: Harry Martinson-sällskapet – Medarr: Olofströms bibliotek
14:00  –15:30 Ons 25/6 Nebbeboda Nebbeboda skola

Jordrikedom genom sekler Kronoskog, skogvaktare, jägmästare, domänverk, ljunghedar, bokar och granar är påtagliga inslag i Martinsons barndomsskildringar. Kronojägaren Norén var en viktig person. Under ledning av Gustav Fredriksson och Johnny Karlsson tolkar vi Nässlorna blomma på plats.
Arrangör: Harry Martinson-sällskapet
09:30  –11:00 Fre 27/6 Nebbeboda Nebbeboda skola

Vägen mellan Olofströn och Nyteboda

En mörk bondefästning – Norda gård Vi besöker platsen för Norda gård i Harry Martinsons Nässlorna blomma och gör en litterär vandring på stigar och i fägator. Det föränderliga landskapet och de multnande husens nässlor belyses av ordrikedomen i Martinsons texter, förmedlade av Gustav Fredriksson, Johnny Karlsson och Åke Widfeldt.
Arrangör: Harry Martinson-sällskapet – Medarr: Nebbeboda intresseförening
14:30  –15:30 Fre 27/6 Olofström Biblioteket

Algtapeter och ögonkastvis – Martinson som ordskapare Harry Martinson utökade vårt språk högst betydligt – med ord och strålande sentenser. Läs och ta med egna ord – vi bidrar med våra. Samtal och diskussion tillsammans med Johnny Karlsson och Åke Widfeldt.
Arrangör: Harry Martinson-sällskapet – Medarr: Olofströms bibliotek

1 comment for “Årets nässelfrossa har inletts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *