De får bo i Martinsons och Stavs skola

Nebbeboda skola. Foto: Ingemar Lönnbom.

Nebbeboda skola. Foto: Ingemar Lönnbom.

Nu är det klart vilka kulturskapare som får möjlighet att bo i Nebbeboda skola i sommar. Det blir skribenten Semir Susic, författaren och illustratören Pija Lindenbaum, serieromanförfattaren och illustratören Julia Thorell och poeten och konstnären Camilla Ericsson som får bo i den skola där Harry Martinson en gång blev undervisad av skolläraren Stav.

Olofströms kommun delar tillsammans med Harry Martinson-sällskapet och Saljesällskapet ut vistelsestipendier varje år. Stipendiet innebär ett par veckors hyresfri vistelse i lärarbostaden i Nebbeboda skola. Skolan har en stor lärarbostad med stort kök och tre sovrum.

Stipendiet kan sökas av alla verksamma inom olika konstnärliga områden, såsom litteratur, musik, bildkonst, film, teater, dans mm. Företräde får utövare som arbetar i Harry Martinsons och/eller Sven Edvin Saljes anda.

Vistelsestipendiet har tagits fram i samarbete mellan Harry Martinson- sällskapet, Saljesällskapet och Olofströms kommun. Bedömning och urval av ansökningar görs av en arbetsgrupp bestående av en representant för vardera Harry Martinson-sällskapet, Saljesällskapet och Olofströms kommun.

Semir Susic är skribent och förlagschef på Astors förlag. Han är ledamot i Harry Martinson-sällskapets styrelse. Tid: 1 – 19 juli 2014 (Lilla lägenheten).

Pija Lindenbaum, författare och illustratör, Tid: 1 – 19 juli (Lärarbostaden).

Julia Thorell, illustratör, seriepublicering. Tid: 20 juli – 2 augusti (Lilla lägenheten)

Camilla Ericsson, poet och konstnär. 20 juli – 2 augusti (Lärarbostaden)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *