Sök vistelsestipendium till Martinsons skola 2018

Alltidhults skola. Foto Ingemar Lönnbom 2015.

Före den 15 mars måste ansökan vara inne för den som vill bo i Alltidhults skola, mitt i Martinsons barndomsbygd. Förutom att den lille Harry har insupit lärdom här, så är det även noterbart att Sven Edvin Salje suttit här och skrivit i det tidiga 1940-talet. Här kan man ägna sig åt skapande i lugn och ro. Nedan återger vi Alltidhults intresseförenings inbjudan, som även kan läsas här.

Kulturstipendium i Alltidhults skola

Under flera år har Alltidhults skola varit basen för vårt vistelsestipendium. Vi har haft glädjen att vara värdar för många kulturpersonligheter. Alltidhultsstipendiet omfattar 1–2 veckors hyresfri sommarvistelse i den pietets­fullt renoverade lärarbostaden.

Stipendiet kan sökas av alla verksamma inom kultursektorn i vid bemärkelse; litteratur, musik, bildkonst, film, teater, dans mm. De som är i början av karriären, och/eller arbetar med barn- och ungdomsverksamhet, prioriteras. Upp till tre stipendiater utses årligen, och de disponerar hela bostaden under sin vistelse.

Stipen­diaterna utses årligen omkring den sista mars. Jury är Alltidhults Intresseförenings styrelse, vars beslut inte kan överklagas.

Ansökningsblankett, se sidomenyn!

Vi ser fram emot din ansökan senast den 15 mars!

Augustpristagaren Tomas Bannerhed, tidigare stipendiat i Alltidhult, skildrade sin vistelse i en artikel i Expressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *