Här är vinnarna i vår skrivartävling

segrare2014Harry Martinson-sällskapets skrivartävling, med deltagare från skrivarutbildningar på avancerad nivå, är nu avgjord. Vi kan idag presentera de tre segrarna, som har skrivit texter ”I dialog med Harry Martinson”, som tävlingen var rubricerad. De tre har tagit sig an uppgiften på lite olika sätt, Annika Rydberg och Jonas Gren har skrivit dikter, Maja Tinnervall en prosatext.

Första pris går till Maja Tinnervall, som får 20 000 kronor, andra pris går till Annika Rydberg som får 15 000 kronor och tredje pris går till Jonas Gren som får 10 000 kronor i prispengar.

Vi har låtit de tre presentera sig själva och börjar med andrapristagaren Annika Rydberg:

Jag är född och uppväxt i Gränna men bor sen många år tillbaka i Göteborg. Jag delar min tid mellan lägenheten i staden och min kolonistuga i Jonsered. Skogen runt Jonsered och trakten kring Vättern är två landskap som har fått stor betydelse för mina dikter. Jag började läsa Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet hösten 2011. Mitt bidrag till tävlingen är en svit dikter och de ingår i en större samling som jag påbörjade under den första kursen i Växjö. Jag har sedan fortsatt att bearbeta och utveckla den här samlingen i påbyggnadskurserna. Intresset för litteratur har gått som en röd tråd vid sidan av många andra intressen. Jag är också skulptör och lärare. Jag har bland annat gjort skulpturen ”Pojken och fågeln” som står på Selma Lagerlöfs torg i Göteborg. I lärarjobbet undervisar jag i så skilda ämnen som matematik, naturkunskap och svenska.

Tredjepristagaren Jonas Gren är född 1981 i Stockholm och har studerat på Nordens Författarskola Biskops-Arnö 2011-2013. Han skriver poesi, prosa och journalistik, och arbetar bland annat med Klimatmagasinet Effekt. Han ger ut sin första bok, diktsamlingen Lantmäteriet, på förlaget 10TAL Bok våren 2014. Hans poesi kretsar kring jordsystemets och civilisationens små- och storskaliga processer, allt ifrån svampmycel och motorvägsdån till kartritande och strövtåg i vind och fågelsång. (Bilden på Jonas är tagen av Linda Gren)

Förstapristagare från Östergötland

Förstapristagaren Maja Tinnervall skriver så här: Lite kort information om mig är att jag är tjugotvå år gammal. Född och uppvuxen på Vikbolandet, Östergötland, men är för närvarande bosatt i Göteborg. Studerar andra året på skrivarlinjen på Skurups folkhögskola.

Vill du se prisutdelningen? Kom då till Jämshögs folkhögskola lördagen den 3 maj! Anmälningsblankett. Klicka här, skriv ut, fyll i och skicka in!

Kommer du ihåg hur det började? Här är en länk till vår tävlingsinbjudan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *