Snart dags för Harry Martinson-priset

Stefan Sundström erhöll Harry Martinson-priset för år 2022. Snart är det dags att utse en ny pristagare. Foto: Ingemar Lönnbom

Juryarbetet inför utdelandet av Harry Martinson-priset går nu in på slutvarvet. Någon gång i slutet av januari kommer pristagaren att tillkännages vid en presskonferens i Olofström. Med sina närmare 84 000 kronor i prissumma är det ett av Sveriges största kulturpris.

Harry Martinson-priset delas ut till en person eller organisation som i Harry Martinson anda verkar för att värna om den lokala och globala miljön, arbetar aktivt för fred mellan människor och natur eller odlar eftertanken och poesin som centrala livskvaliteter.

Priset

Priset delas ut vartannat år (jämna år) i samband med Harry Martinson-sällskapets majdagar i Jämshög. Prissumman är 83 950 kr och vinnaren tilldelas även ett diplom. Priset delas ut av Olofströms kommun i samarbete med Harry Martinson-sällskapet. Juryn består av fyra personer. Harry Martinson-sällskapet utser två jurymedlemmar och Olofströms kommun två jurymedlemmar, varav en ordförande med utslagsröst.

Läs mera här (länk). Lista över tidigare pristagare med mera.

1 comment for “Snart dags för Harry Martinson-priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *