Bokmässan idag lördag: samtal om etik och om Brasilien

Björn Larsson och Johnny Karlsson. Foto: Ingemar Lönnbom.

Björn Larsson och Johnny Karlsson. Foto: Ingemar Lönnbom.

GÖTEBORG 27 september. Harry Martinson-sällskapet deltar i två evenemang på Bok- och biblioteksmässan idag lördag. Det ena är ett samtal om Martinson och etiken, det andra är ett seminarium om författarens vistelse i Brasilien under tiden som sjöman.

Ett av årets teman på Bokmässan är just Brasilien och det låg därför nära till hands att ta upp Harry Martinsons vistelse där. Det sker i lokal F4 på andra våningen i Svenska mässans lokaler under rubriken ”I Rio arbetade jag med att bona golv” och tiden är 13.30 – 13.50 Ur programmet: Det är 1920-tal och den unge Harry Martinson mönstrar på ett fartyg mot Brasilien. Resan och mötet med Rio de Janeiro kommer att göra intryck på den blivande författaren. Björn Larsson, Paulina Helgeson och Semir Susic levandegör äventyret med utgångspunkt i Harry Martinsons reseskildringar.

Detta är inte det enda Martinson-programmet denna dag. På De litterära sällskapens scen kan man ta del av ett samtal som nu har pågått en tid, både muntligt och i skrift nämligen om Harry Martinson och etiken. Detta sker redan klockan 10.30 och deltagare är Göran Bexell och Björn Larsson. Varmt välkommen, du som finns på Bokmässan denna dag. Harry Martinson-sällskapets monter är förstås den naturliga mötesplatsen från morgon till kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *