Om Harry Martinson-sällskapet

Harry Martinson-sällskapet är ett litterärt sällskap tillägnat författaren och nobelpristagaren Harry Martinson. Sällskapet bildades i Jämshög i Olofströms kommun 1984. Harry Martinson-sällskapet är en oberoende ideell förening som verkar för att vidga och fördjupa intresset och förståelsen för Harry Martinsons författarskap, uppmärksamma och stödja forskning kring hans liv och diktning samt verka för att författarens texter hålls tillgängliga i goda tryckta upplagor. Litteraturvetaren Ingvar Holm var sällskapets första ordförande från bildandet 1984 fram till 1999.
 
 
 
 
 

© 2004 Harry Martinson-Sällskapet. Upphovsrätten till alla litterära texter tillhör Harry Martinsons efterlevande. Upphovsrätten till övriga texter tillhör Harry Martinson-Sällskapet. Eftertryck förbjudes. Citera gärna, men ange källan. Skicka frågor och kommentarer till webbredaktören

3 comments for “Om Harry Martinson-sällskapet

 1. Bertl Håkansson
  31 oktober, 2017 at 17:53

  Har precis läst Boris Engströms bok ”Möten med Harry Martinsson”. Undrar nu om sällskapet har någon eller några av de TV-filmer som Harry medverkade i med texter, dikter och uppläsningar?
  Har hittat en TV-film från 1989 som Boris gjorde men där är der Gunnar Brusewitz som läser.
  Om inte sällskapet har tillgång till ngn av de tidiga filmerna från slutet av 60-talet och början av 70-talet, kanske ni vet var man ska leta?
  Vänligen
  Bertil Håkansson

  • admin
   17 november, 2017 at 13:41

   Två av filmerna av Boris Engström finns på DVD. Hör av dig till info@holjebok.se för att höra mera om dessa.

 2. Pär Jansson
  21 mars, 2023 at 18:09

  Hej.
  Under vilka år bodde H M i Vårdinge socken,
  Vet ni också om han ägde hästar under den tiden.
  Min far fick nämligen en ljusbärare av HM som betalning för något som rörde hästar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *