Bokmässenytt: Barnbok inspirerades av Martinsons barndomsskildringar

”På luffen med Martin(son)” är rubriken på ett av de avgiftsbelagda seminarierna på Bokmässan i Göteborg. Det handlar om två nya barnböcker där författaren har hämtat inspiration från Harry Martinsons barndomsskildringar. Det genomförs på torsdagen, 28 september klockan 17.

Författaren Frida Nilsson har skrivit en berättelse i två delar med inspiration från Harry Martinsons Nässlorna blomma och Vägen ut

Frida Nilsson heter författaren bakom de två böcker som kommer att presenteras och hon intervjuas på scen av Daniel Sjölin, poet och tidigare programledare för SVT:s Babel.

Frida Nilsson är framgångsrik barnboksförfattare och har berättat att Harry Martinsons Nässlorna blomma och fortsättningen Vägen ut är två av hennes favoritböcker.

Så här står det i programmet för Bokmässan:

Frida Nilssons tvådelade berättelse Hundägarna och Kattjägarna ger sig den unge Martin ut på äventyr tillsammans med den enögda hunden Jack. Martins mamma har dött i lungsot och hans pappa är försvunnen – kanske kan de hitta honom på vägen?

Luggslitna gestalter driver omkring genom landsorten och djuren kan prata med människor. Ett pensionat har tagits i besittning av ett stort gäng utfattiga hundar, som lever utanför samhället.

Här möter Daniel Sjölin den prisade barnboksförfattaren i ett samtal om besjälade djur, luffarstråt och inspirationen från Harry Martinsons barndomsskildringar Nässlorna blomma och Vägen ut.

Om seminariet:

Biljett: Seminariekort

Arrangör: Natur & Kultur

Programtyp: Seminarium

Scen: G3:3

Omslaget till Hundägarna, skapat av Alexander Jansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *