Radioversionen av Aniara snart i din apparat

Radioteatern – Aniara. Sittande: Yvonne Lombard. Stående: Signe Barfoed och Josefin von Zeipel. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Radioteatern – Aniara. Sittande: Yvonne Lombard. Stående: Signe Barfoed och Josefin von Zeipel. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Harry Martinsons Aniara fortsätter att inspirera. Nu är det snart premiär för Radioteaterns nya uppsättning av denna ”längtansfulla dystopi” som Sveriges Radio skriver i ett pressmeddelande.

Föreställningen sänds i P1 söndag 7 juni kl. 20.03 och finns därefter för efterhandslyssning på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Det jättelika rymdskeppet Aniara ger sig ut på sitt rutinuppdrag, att frakta några tusen emigranter till Venus och Mars, då jordens tillstånd blir allt sämre för människan. För att undvika kollision med en asteroid tvingas farkosten väja och kommer ur kurs. Det går snart upp för besättning och passagerare att ingen möjlighet finns att återvända till jorden och att Aniara är på stadig kurs ut i tomheten.

Med denna föreställning tar Radioteatern vara på Aniaras poetiska och visionära kvalitéer genom att sätta texten främst och skapa en suggestiv ljudmiljö med organisten Tomas Hallonstens musik.


Medverkande:
Yvonne Lombard

Annika Hallin

Aleksa Lundberg

Jasim Mohamed

Emma Lindblad


Regi:
Signe Barfoed och Josefin von Zeipel


Musik:
Tomas Hallonsten
Ljud:
Erland von Heijne

Producenter:
Marie Wennersten och Ludvig Josephson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *