Årshögtiden 4 maj: Flera programpunkter är öppna för allmänheten!

Agneta Pleijel på Bok- och Biblioteksmässan 2007.

Agneta Pleijel på Bok- och Biblioteksmässan 2007.

Det finns fortfarande möjlighet att ta del av vissa programpunkter under Harry Martinson-sällskapets årshögtid. Ett antal av lördagens programpunkter är öppna för allmänheten, tack vare vårt samarbete med ABF Stockholm.

Klicka här för program med uppgift om vilka programpunkter som är öppna för allmänheten den 4 maj!

Harry Martinson-sällskapets årshögtid, Majdagarna infaller de 3-5 maj och är förlagda till Stockholm. Sista anmälningsdag var alltså 5 april och sista dagen att betala deltagaravgifter är den 22 april. Agneta Pleijel är bara ett av många intressanta namn på programmet.

Här är några höjdpunkter:

Fredagen den 3 maj
Plats: Café Panorama, högst upp i Kulturhuset, Sergels Torg Framträdanden av författaren Jesper Weithz som talar om ”Människan i världen – ekologiskt perspektiv på Harry Martinson” och Thomas Siösteen som läser Martinsondikter till musik av Alexander Schmidt.

Lördagen den 4 maj
Plats: ABF, Sveavägen 41 och Soppteatern, Kafé Klara, Drottninggatan 34. ”Harry Martinson – hemlöshetens diktare”. Föreläsning av Staffan Söderblom.
Paulina Helgeson och Agneta Pleijel samtalar om ”Harry, Moa och herrarna Bonnier” med utgångspunkt i Sällskapets årsbok 2011 om manuset till Nässlorna blomma.
Klara Soppteater! Gunnar Edanders och Helge Skoogs Aniaraföreställning.
Tomas Bannerhed och Svante Weyler samtalar om ”Naturen i betraktarens öga – Augustvinnare i Martinsons efterföljd”
Utdelning av Klockrikestipendiet till författaren Inghilda Tapio och konstnären Ulrika Tapio Blind. Därefter program med stipendiaterna.

Högtidsmiddag på Nürnberghuset. Monica och Carl Axel Dominique tillsammans med kör framför delar av Carl Axels tonsättning av Aniara.

Söndagen den 5 maj
Plats: Börshuset, Nobelmuseet,
Odd Zschiedrich välkomnar och presenterar Svenska Akademien. Därefter information om Nobelutställningen av guide från Nobelmuseet.Föreläsning av Niklas Schiöler om Harry Martinsons och Tomas Tranströmers diktning: ”Att ställa in skärpan, om konsten att skriva med ögat”.

Läs detaljer i programmet för sällskapets medlemmar här. (pdf-fil)

Årshögtiden genomförs i samarbete med ABF Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *