Här får påven Aniara och Martinsons samlade dikter

Fotografen fångade det exakta ögonblicket när Aniara överlämnades till påven!

Fotografen fångade det exakta ögonblicket när Aniara överlämnades till påven!

Sveriges kulturminister Alice Bah Kuhnke och ärkebiskop Antje Jackelén fick audiens hos påven i Rom strax innan svenskan Maria Elisabeth Hesselblad officiellt blev helgon på söndagen den 5 juni. Tidningen Expressen berättar om händelsen, där två av Harry Martinsons verk överlämnades till den katolska kyrkans överhuvud:

– Det var ett kort men intensivt möte, där jag uttryckte min uppskattning för det som han gör när det kommer till miljöfrågor och hans engagemang för människor på flykt. Jag överlämnade å regeringens vägnar två böcker, bland annat ett exemplar av Harry Martinsons Aniara, som betonar ödet vi alla står inför om vi inte gör något åt klimatfrågorna, säger Alice Bah Kuhnke.

Den andra boken var ett exemplar av Martinsons samlade dikter. Alice Bah Kuhnke, som träffade påven för första gången, har själv en kristen tro.

– Min tro är baserad på en kulturell bas. Precis som många andra i Sverige har jag fostrats i ett Sverige där den lutherska traditionen är en del av vårt kulturarv och påverkar en hel del traditioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *