11 maj: Aniara vid Immeln

Immeln

Söndagen den 11 maj genomförs ett Martinson-program som en del av den skånska Litteraturrundan. Rubriken är ”Aniara vid Immelsjöns strand!” och platsen Krogshult. Medverkande är Solvig Oredsson med flera berättare samt musikern Gunnar Olofsson. Tiden är 14.00-18.00.

Författarcentrum Syds stora projekt i Skåne är Litteraturrundan 10-11 maj. Årets program innehåller många nyheter. Skånes Hembygdsförbund ställer fantasieggande platser till förfogande för litterära möten. Många författare medverkar och arrangerar uppläsningar, bokbord, och skapar sköna sammanflätningar av ord och toner, i sina hem, trädgårdar eller favoritplatser såsom bryggor, sjöbodar, kaféer och bibliotek.

 

Så här skriver arrangörerna: ”Harry Martinson skrev dikteposet Aniara redan 1956 som en protest mot människors tanklösa utnyttjande av vår natur. I berättelsen tvingas jordens invånare gå ombord på rymdskeppet Aniara efter det att de förstört jorden. Rymdskeppet råkar ut för en kollision och hamnar i fel kurs. Samtidigt som berättelsen är skrämmande så innehåller den också de allra finaste lovsånger till vår jord.

År 2014 då miljötänkandet skall sättas i fokus vill vi vara med i diskussionen genom dramatiseringar, sång och musik, föreläsning, happenings och fika i en vårlig natur.
Arr. Oppmanna-Vånga hembygdsförening.”

Plats: Krogshult, 7 km norr om Arkelstorp, ca 3 mil norr om Kristianstad. Skyltat med rosa äppelskyltar från Arkelstorpsvägen där Krogshults- vägen viker av strax söder om Mjönäs. Tillgängligt för alla, även barnvagnar och rullstolar!

Följ även Litteraturrundan på Facebook. Från den 10 april kommer stora delar av programmet att finnas på hemsidan www.litteraturrundan.se

Arrangör: Författarcentrum Syd i samarbete med författares nätverk och andra verksamheter i Skåne. I samarbete med ABF och med ekonomiskt stöd av Region Skåne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *