Harry Martinson-sällskapet på bokmässan 24 september

Bokmassan_logoIntressant för dig som besöker bokmässan idag, torsdag:

9.00 Mässan öppnar (för fackfolk). Harry Martinson-sällskapet välkomnar med bland annat halva priset för medlemskap som tecknas på mässan och försäljning av böcker. Missa inte den kritikerrosade ”Till Harry från… Dedikationer till Harry Martinson”. I den vackra boken får vi en inblick i Harry Martinsons stora nätverk av 1900-talsförfattare, både i Sverige och utomlands. Bland dem som har dedicerat böcker till Martinson finns såväl Karin Boye som Karl Gerhard! Se filmen om boken nedan.

12.30 Marianne Westholm: 

Tre förebilder till Isagel i Aniara

Marianne Westholm, med bakgrund som språklärare och styrelseledamot i Harry Martinson-sällskapet berättar här om Karin Boye, Sonja Kovalevsky och Elin Wägner, vilka hon menar kan ha haft betydelse för Martinsons skapande av Isagel-gestalten i Aniara. Föredraget bygger på en artikel som Marianne Westholm publicerade i senaste numret av sällskapets tidskrift, Doris.

Film om boken ”Från Harry till…”

Kommande dagar på bokmässan:

 • Martinson och kinesisk kultur

  fredag 25 september 2015, kl. 15:00

 • Aniara i tolkning av Knut Larsson

  fredag 25 september 2015, kl. 15:00

  Harry Martinssons stora epos Aniara har här tolkats som tecknad serie. Kom och träffa mannen bakom bedriften: Knut Larsson

 • Månader med Harry Martinson – presentation av sällskapets nya årsbok

  lördag 26 september 2015, kl. 11:15

  Elisabeth Jonsson presenterar Harry Martinson-sällskapets årsbok 2015 som är klar lagom till Bokmässan. Den innehåller utvalda Martinson-texter som läsare gör sina egna personliga kommentarer till.

 • Aniara i tolkning av Knut Larsson

  lördag 26 september 2015, kl. 13:00

  Harry Martinssons stora epos Aniara har här tolkats som tecknad serie. Kom och träffa mannen bakom bedriften: Knut Larsson

 • Om glädjen att få rota i andras bibliotek

  lördag 26 september 2015, kl. 14:15

  Presentation av ett antal intressanta dedikationer till Harry Martinson, med anledning av Harry Martinson-sällskapets årsbok 2014 ?Till Harry från? dedikationer i Harry Martinsons bibliotek?. Den har…

 • Harry Martinsons Jonsered

  lördag 26 september 2015, kl. 15:30

  Den blivande nobelpristagaren Martinson arbetade några månader på Jonsereds fabriker. Det har satt sina spår i herrgården.

 • Harry Martinson i paradiset

  söndag 27 september 2015, kl. 13:30

 • Aniara: en seriebok om människan i tid och rum

  söndag 27 september 2015, kl. 16:00

  Ett samtal med Knut Larsson vars tolkning av Harry Martinsons rymdepos nu utkommer på Kartago Förlag. Knut Larsson visar i ord och bild arbetsprocessen med boken från dikt till bubbla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *