11 oktober: Martin Bagge ger konsert på ABF-huset

Martin Bagge.

Martin Bagge.

Visartisten Martin Bagge uppträder i Stockholm den 11 oktober klockan 18.00 med musik från sin kommande CD med Martinson-tonsättningar. CD:n kommer att heta ”Vägen ut”, men konserten på ABF-huset sker under rubriken ”Sång till kristallfågeln”, även det ett Martinsoncitat.

Framträdandet föregås av ett samtal mellan Martin Bagge och journalisten Lena Havland-Erlandsson. Martin Bagge kan titulera sig sångare, musiker, komponist och arrangör. Han har sedan början av 1990-talet specialiserat sig i den tidiga svenska visdiktningen med utgångspunkt i C.M. Bellman. Hans föreställningar kryddade med skådespeleri, burleskeri och komik har rönt stor uppmärksamhet hos både publik och press runtom i Norden, i USA, Kina och i Tyskland. Han samarbetar regelbundet med olika professionella musiker och ensembler, nu senast med Jönköpings Sinfonietta.

Komponisten Martin Bagge har tonsatt bl.a Elisabet Hermodssons och Harry Martinsons lyrik, det sistnämnda i samarbete med några av Sveriges främsta jazz- och folkmusiker. Hans tredje CD med Martinsontonsättningar ”Vägen ut” har nyligen spelats in i poetens egen gamla skola i Näbbeboda, Blekinge, detta i samarbete med nybildade gruppen ISAGEL – riksspelmannen Mats Edén, jazzbasisten Josef Kallerdahl och slagverkaren Tina Quartey. ”Vägen ut” släpps i december 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *