Fågeldikterna: alla tävlingsbidrag publiceras

snäppaNu publicerar vi alla fågeldikter som lämnades in under Bokmässan i Göteborg. Läs – och ge gärna ditt omdöme om dikterna. Juryn väger in dina synpunkter innan den tar ställning till vem som ska vinna. Segrande bidrag inbringar författaren Harry Martinsons samlade verk! Länk till samtliga just nu publicerade bidrag.

Skriv en fågeldikt – aktivitet i Martinson-montern på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

Vi firar Harry Martinsons essäsamling Utsikt från en grästuva som fyller 50 år. Dessutom kommer vi senare i höst att anordna ett seminarium om Fåglar i lyriken. Därför anordnade vi en liten skrivartävling på Bok- och biblioteksmässan där vi uppmanade mässbesökarna att skriva en dikt.Vinnaren får Harry Martinsons samlade verk! Observera: Man kunde endast delta i denna aktivitet på mässan.

Nu kommer vi att publicera samtliga de dikter som lämnades in. Takten blir tre dikter i veckan. Vi bjuder också in dig som läsare att komma med synpunkter på dikterna. Vilken tycker du ska vinna priset? Hör av dig med dina synpunkter till Harry Martinson-sällskapets sekreterare Ingemar Lönnbom på ingemar@lonnbom.se. Juryn kommer att ta del av såväl dikterna som av era synpunkter innan den tar sitt beslut.

Den 27 oktober sker en samling i Nebbeboda skola under rubriken ”Fåglar i poesin” . Ett skäl är att tidskriften Lyrikvännen som ges ut av Ellerströms förlag nyligen har kommit ut med ett temanummer. Johnny Karlsson har avtalat med ett antal av dem som medverkar i numret och ytterligare några medverkande. Denna den tredje ”Nebbeboda akademi” blir också en del av årets Litteratur- och berättarfestival i Olofström och Sölvesborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *