2 o 3 december: Spökskepp med Stefan Ljungqvist och Göteborg Wind Orchestra

spokskeppVid sexton års ålder mönstrade Harry Martinson på en skonare i Göteborg och tillbringade de följande sju åren på olika båtar och olika hav, mestadels som eldare. Dessa erfarenheter satte tydliga spår i hans författarskap. Den 2 och 3 december genomförs i Göteborgstrakten två konserter med uppläsning ur Martinsons texter.

Båda konserterna ges klockan 19.00, Den 2 december i Hagakyrkan och den 3 december i Högsäter kyrka, Färgelanda. Länk till information om biljetter.

Redan i debutboken Spökskepp från 1929 har han funnit ett språk som med sin strama saklighet och sina överraskande bildkombinationer gjorde det möjligt för honom att uttrycka sitt unika erfarenhetsstoff. Dikterna kommer att i konserten med Göteborg Wind Orchestra beledsagas av förutom blåsorkestern även dragspel samt nyskrivna elektroniska klanger av Göteborgstonsättaren Mats O Hansson.

Stefan Ljungqvist är utan tvekan en av våra mest folkkära artister, men så har han också sysslat med det mesta inom svensk underhållning. Han kan titulera sig såväl skådespelare, trubadur, estradör, operasångare, film- och TV-artist som schlagersångare.

http://www.gwo.se/konserter-och-biljetter/konserter-och-biljetter-h%C3%B6sten-2014/sp%C3%B6kskepp-22542081

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *