Harry Martinson-sällskapet på Bokmässan den 27 september

Intressant för dig som besöker bokmässan idag, söndag:

9.00 Mässan öppnar 

Harry Martinson-sällskapet välkomnar med bland annat halva priset för medlemskap som tecknas på mässan och försäljning av böcker. Missa inte den kritikerrosade ”Till Harry från… Dedikationer till Harry Martinson”. I den vackra boken får vi en inblick i Harry Martinsons stora nätverk av 1900-talsförfattare, både i Sverige och utomlands. Bland dem som har dedicerat böcker till Martinson finns såväl Karin Boye som Karl Gerhard! Se filmen om boken i rutan uppe till höger på sidan.

13.30 på De litterära sällskapens scen:

foredragsondag - 1

Dan Sjögren. Foto Ingemar Lönnbom.

  • Harry Martinson i paradiset

    Dan Sjögren, journalist, kritiker och mångårig medlem i Harry Martinson-sällskapet, filosoferar här över den dikt av Martinson som han ”nog tycker bäst om”.

Klockan 16.00 Seriescenen, A-hallen, A02:40:

  • Aniara: en seriebok om människan i tid och rum

    söndag 27 september 2015, kl. 16:00

    Ett samtal med Knut Larsson vars tolkning av Harry Martinsons rymdepos nu utkommer på Kartago Förlag. Knut Larsson visar i ord och bild arbetsprocessen med boken från dikt till bubbla.

Ny årsbok, Månader med Harry Martinson.

Kom och se sällskapets nya årsbok ”Månader med Harry Martinson”. Varje månad, året runt, publicerar Harry Martinson-sällskapet en kort text hämtad ur författarens rika produktion. Till denna fogas en personlig kommentar. I årsboken har sällskapet samlat ett stort antal sådana kommentarer, Harry Martinson sedd med olika ögon. Du som är medlem kan hämta boken direkt i montern. Om du blir medlem på bokmässan får du den med dig hem! Dessutom kan du köpa förra årets årsbok till starkt reducerat pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *