Bonnier Audio satsar på ljudböcker av Harry Martinson

I sommar utges för första gången Vägen till Klockrike som ljudbok. Reine Brynolfsson står för inläsningen och officiellt släppdatum är den 25 juni. Ulf Palmes magiska inläsning av Aniara återutges och finns tillgänglig från den 30 juni, meddelar Robert Wangeby på Bonnier audio.

Nässlorna blomma, inläst av Torsten Wahlund, är sedan tidigare tillgänglig som ljudbok utgiven av Adelphi audio.

Samtliga tre titlar kommer att finnas tillgängliga på bl. a. Bookbeat och Storytel. Mer info på https://www.bonnieraudio.se/forfattare/5884/harry-martinson/

2 comments for “Bonnier Audio satsar på ljudböcker av Harry Martinson

 1. Anders Spjuth
  12 juli, 2020 at 07:03

  Reine Brynolfssons inlärning av Vägen till Klockrike fantastiskt fin, ett mästarprov. Lyssnandet på inläsningar av litteratur ökar explosionsartat. Visst vore det därför en god idé att sällskapet upprepar utgivningen av Harry Martinsons samlade verk, men denna gång i inläst form?
  Reine Brynolfsson är självklar för uppgiften, han har ju också med mycket fint resultat svarat för inläsningen av James Joyce’s Ulysses vilket måste ses som en yppersta merit.
  Tacksam för svar.
  Vänliga hälsningar
  //Anders Spjuth, Malmö och Mjönäs

  • Semir Susic
   21 juli, 2020 at 09:02

   Hej Anders,

   Tack för din kommentar. Jag kan bara instämma. Det var faktiskt jag som föreslog Reine för Bonnier audio. Det är roligt att det nu finns flera titlar inlästa och ingen skulle vara gladare än jag om Bonnier audio producerade fler. Sedan något år tillbaka finns samtliga titlar som e-bok och det är utmärkt. Sällskapet trycker på olika sätt på för att Martinsons texter ska vara tillgängliga. Du kan själv höra av dig till Bonnier audio med såväl beröm som önskemål. Det tror jag att de skulle uppskatta! /Semir

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *