Skrivarstudenter kan vinna 20.000 kronor!

Pristävlingen "I dialog med Harry Martinson" riktar sig till ungdomar på skrivarutbildningar. Läs mera härintill.

Pristävlingen ”I dialog med Harry Martinson” riktar sig till studerande på skrivarutbildningar. Läs mera härintill.

Harry Martinsonsällskapet har mottagit en donation från Gunnar och Ingegerd Anderssons framtidsfond, en större penninggåva som har gjort det möjligt att utlysa en skrivartävling. Den riktar sig till studerande vid skrivarutbildningar vid universitet, högskolor och folkhögskolor. Om du inte själv ingår i dessa kategorier kanske du känner någon som gör det. Läs mera om reglerna för tävlingen här (länk). Observera att det nu börjar bli ont om tid: sista inlämning av bidrag är den 1 oktober.

Tävlingen har rubriken: I dialog med Harry Martinson. Läs mera om bakgrunden här (länk)

Tävlingens förutsättningar:

• Tävlingen är öppen för elever som under vårterminen och/eller höstterminen 2013 studerar vid skrivarutbildning vid folkhögskola, högskola eller universitet.  Utbildningen ska omfatta minst ett års heltidsstudier i ämnet och vara studiemedelsgrundande.

• Skriv en litterär text (t ex poesi, romanutdrag, novell) kring ett ämne som knyter an till Harry Martinsons författarskap. Inriktningen för tävlingen – I dialog med Harry Martinson – kan tillämpas mycket konkret, men man kan också ha ett friare förhållningssätt till författaren, till exempel genom att man skriver om något av de ämnen som förekommer hos Martinson.

• Omfång: högst 10 A4-sidor; teckenstorlek: 12; radavstånd: 1,5.

• Endast ett bidrag per tävlande.

• Texten skickas som bilaga tillsammans med anmälningsblankett tillharrymartinsonsallskapet@gmail.com. Obs! Namn och mailadress anges i tävlingsbidragets sidfot

• Senaste datum att skicka in: 1 oktober 2013

• Vid frågor, maila: harrymartinsonsallskapet@gmail.com

 

Prisutdelningen kommer att ske vid sällskapets årsmöte i maj 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *