Radioprofilen Eva Sjöstrand ny hedersmedlem

Eva Sjöstrand var samtalsledare vid höstens tonsättarseminarium 23 november och programledare för konserten ”Det finns sång i hans ord” som ägde rum i Örgryte Nya Kyrka den 24 november. Eva Sjöstrand visade då sin breda kunnighet när det gäller Harry Martinsons poesi och en särskild förmåga att gestalta Martinsons levnadsöde och litterära alster. Vid styrelsemötet i januari utsågs Eva Sjöstrand, som under lång tid genom sitt personliga intresse har verkat som ambassadör för Martinsons texter, till hedersmedlem i sällskapet. Sällskapet riktar ett varmt tack till Eva Sjöstrand som belönas med ett livslångt medlemskap i Harry Martinson-sällskapet.

Eva Sjöstrand efter konserten i Örgryte Nya Kyrka 24 november 2018. Foto: Semir Susic

Följande presentation är hämtad från Sveriges Radio:

Eva Sjöstrand är journalist, författare och radioproducent som 2013 genomförde sin vildaste idé hittills (tillsammans med Owe Ronström): ”Klockrent”, konserten med Gotlands alla kyrkklockor, konserten som nu belönats med vinst i Prix Italia och en hedrande fjärdeplats i Prix Europa. Eva har presenterat musik i P2 sedan 1999, gjort 101 program ”Mimer i P2”, tagit initiativ till och sänt ”Kulturriket i P4” efter att i många år producerat SR Gotlands kulturprogram. Eva har fått Sveriges Radios språkpris för sitt ”personliga och poetiska språk”, Gotlands kommuns kulturpris och Lars Gullinsällskapets förtjänstmedalj sedan Riksteatern turnerat landet runt med hennes pjäs ”Ljus.Gullin.” Eva spelar primbalalajka och sjunger alt i Allmänna Sången i Visby. Ständigt aktuell med folkmusikdramerna ”Volund” och ”Utlottningen”, poesisviterna ”Vike”, ”Kan ha hänt”, ”En gotländsk Edda” och hennes bok om Gotlands kyrkor: ”Änglar och drakar”.

I Lördagsmorgon i P2 bjuder Eva Sjöstrand lugn, harmonisk musik, klassisk sådan med inslag av folkmusik och jazz: det nyaste nya varvat med det gamla som förtjänar att få klinga om och om igen. Allt kommenteras med en blinkning till kulturhistoria och flera av de konstarter som kan kittla människans sinnen.

Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4429&artikel=5656278

3 comments for “Radioprofilen Eva Sjöstrand ny hedersmedlem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *