Tack för förtroendet under sex år!

Efter sex år som ordförande har det blivit dags att tacka för mig och lämna över stafettpinnen. Och jag gör det med många fina minnen. Här kommer ett litet urval. Jag minns maj 2016 då jag som nybliven pappa valdes till ordförande. Jag minns maj 2017 och årshögtiden i Växjö när vi besökte Elin Wägners Lilla Björka. Jag minns den alltför heta sommaren 2018 och Eva Ströms föreläsning i Jämshög. Jag minns årshögtiden i Vårdinge som avslutades med diktläsning vid sjön Sillen utanför det hus där Harry skrev Aniara. Sedan kom pandemin och Majdagarna ställdes in och det är och förblir en lucka i minnesbanken. 2021 började vi komma på fötter igen och genomförde ett mer ambitiöst årsmöte digitalt med ett fyrtiotal deltagare.

Minnena och mötena är många och jag bär dem med mig. Jag är glad för erfarenheten och alla fina stunder som på olika sätt kretsat kring Harry Martinsons (men också andra författares) texter.

Nu är vi framme vid 2022 då pandemin i vår del av världen lossat sitt grepp men istället ersatts av ett fruktansvärt krig en orättfärdig och brottslig invasion av ett suveränt land som valt demokratins väg. Ovissheten om framtiden kvarstår men vi måste ändå ta vara på den visshet som finns. Och jag är rätt säker på att Majdagarna i Jämshög 7-8 maj blir en nödvändig kraftsamling då vi kan mötas igen, dela upplevelser och skapa minnen. 

Att vara ordförande i ett sällskap som erbjuder en årsbok, en årshögtid, en medlemsskrift och vars författarskap ständigt är aktuellt kräver en hel del arbete av ordföranden, styrelsen och medlemmarna. Jag hoppas att entusiasmen över detta arbete nu åter kan få fart när det är möjligt att samlas fysiskt igen. Själv ser jag fram emot fler lediga kvällar och helger och möjlighet att bland annat läsa mer. Det finns ett par Harry-verk som jag ännu inte läst och flera som jag gärna läser om.

Tack kära Harry Martinson-sällskap för den stora, stora äran och förtroendet under dessa sex år.

Majdagarna 2016.

Semir Susic

Texten är även publicerad i det senaste numret av Doris.

1 comment for “Tack för förtroendet under sex år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *