Välkomna till årshögtiden i Vårdinge 4–5 maj 2019

Styrelsen har beslutat att nästa årshögtid kommer att hållas i Vårdinge, strax utanför Gnesta. På lördagen håller vi till i Vårdinge by folkhögskola som erbjuder utbildningar med olika inriktning och specialitet inom områdena konst, konsthantverk, mathantverk och ekologisk odling. På skolan finns fem konstnärliga inriktningar: trähantverk, keramik, måleri och skulptur, konst och hantverk, trädgård, allmän linje och flera linjer på distans. Rudolf Steiner och Hagastiftelsen driver där ett gruppboende med dagverksamhet för personer med olika funktionsvariationer. Svalins spis driver skolans restaurang och serverar oss en ekologisk högtidsmiddag.

På söndagen får vi bland annat besöka Harry Martinsons väg 1, i den så kallade Martinson–villan vid sjön Sillen. Där får vi veta mer om åren då Martinson bodde i Vårdinge och om Aniaras tillkomst.

Fullständigt program och anmälningsblankett presenteras i februari–mars 2019. Det finns goda tågförbindelser till Södertälje och därefter Gnesta. För att sedan komma till folkhögskolan tar man Buss 551 till Vårdingeskolan. Här hittar du tidtabeller: https://www.sormlandstrafiken.se/sv/ tidtabeller-och-kartor/tidtabeller-kartor/hitta-din-tidtabell-i-pdf-format/ tidtabeller-i-pdf-format

Dessvärre kan folkhögskolan inte erbjuda någon övernattning men följande vandrarhem och hotell finns i närheten. Boka i god tid.


Håknäs vandrarhem, Järna http://www.haknas.vandrarhem.dinstudio.se

Ytterjärna hotell http://www.ytterjarnahotell.se

Trosa vandrarhem http://trosavandrarhem.se

Mälby säteri vid sjön Sillen http://malbysateri.se

Boka in datumen redan nu! Välkommen till Vårdinge 4–5 maj 2019!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *