Doris och årsbok-cd på väg till medlemmarna

Utskickdec2013Nu är 2013 års sista utskick på väg till Harry Martinson-sällskapets medlemmar. Det vita kuvertet innehåller förutom tidskriften Doris även ”årsbok” – den här gången i form av en cd-skiva med alldeles nya tonsättningar av författarens verk. Det är ”Vägen ut” av Martin Bagge och Trio Isagel.

Cd-skivan är så ny att den inte kommer att finnas ute i handeln förrän en bra bit in på 2014, så sällskapets medlemmar får en unik möjlighet att njuta av text och musik. Med skivan följer också en innehållsrik skrift med relaterade texter av Harry Martinson, Bertil Palmqvist och Martin Bagge.

Nummer 24 av tidskriften Doris pryds av Aniara-framställarna Gunnar Edander och Helge Skoog som i samband med årshögtiden i Stockholm erhöll ett specialpris. I vanlig ordning innehåller Doris, under redaktörskap av Åke Widfeldt, en samling notiser och artiklar alla av intresse för Harry Martinson-vänner.

Vill du lyssna på exempel på Martin Bagge och Trio Isagel. Här en länk till Musikcentrum Väst. Ett litet tips som gäller cd-skivan: Vissa exemplar är svårt att öppna. Vik upp ryggfliken och pressa ut skivan och texthäftet från pappomslaget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *