Välkommen till ”Bygdens författare”

Kursen Bygdens författare kommer att genomföras på Jämshögs folkhögskola 23-27 juni under kulturveckan Nässelfrossa. Martinson och Salje är förstås två av de författare som får utrymme under kursen. Här är mera information, notera dock att anmälningstiden är förlängd till den 1 juni:
forfatta_hems

Bygdens författare

På Jämshögs folkhögskola

En kulturell resa från Öller och Pehr Thomasson via Harry Martinson och Sven Edvin Salje till dagens litteratörer i Jämshögsbygden!

Kontaktperson:

Erica Giselsson
Telefon: 0454-463 40
E-post:erica.giselsson@folkbildning.net
Med tyngdpunkt på bygdens stora författare, Harry Martinson och Sven Edvin Salje, bekantar vi oss med de skriftställare, forskare och opinionsbildare som verkat i Jämshögsbygden. Vi gör med ledning av deras romaner, berättelser och dikter en resa genom 250 år av kulturell och samhällellig omvandling. Vi bekantar oss med John Björkhem, Axel de la Nietze, Nils Olof Holst, Tora Dahl, P.J. Rösjö, och ännu fler personligheter.

Genom föreläsningar, läsning, gruppdiskussioner och utflykter till litterära platser får vi en bild av Jämshögsbygdens rika kulturliv och vackra natur. Vi hinner också delta i flera av kulturveckan Nässelfrossans evenemang på temat ”Ordrikedom genom sekler”. Social samvaro. Boende och hemlagad mat i trivsam miljö på Jämshögs Folkhögskola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *